Hoe een stuurloze organisatie te voorkomen

12 Feb 2020 11:26 By Eldert

Navigeren met KPI-dashboards te koop

Met de lancering van hun boek Navigeren met KPI-dashboards in mei 2018 overbruggen Jako van Slooten en Eldert de Jager de brug tussen het hoger onderwijs en de praktijk van veel ondernemers. Beide auteurs delen hun jarenlange ervaring hoe je via een gestructureerde aanpak een overzichtelijk en relevant KPI-dashboard opstelt. 

Navigeren met KPI-dashboards is vooral een praktisch boek. Het boek behandelt een bruikbare methode om te komen tot relevante en breed gedragen stuurinformatie voor alle lagen binnen de organisatie. De kunst is om te sturen met zo min mogelijk, maar wel met de juiste parameters. Daarbij geldt “Less is more”. Inmiddels is het boek enthousiast ontvangen door het hbo-onderwijs en wordt gebruikt in onderwijsprogromma's . Het boek gaat over het sturen van organisaties op de essentie. Dat voorkomt dat een organisatie stuurloos wordt of op zich richt op de verkeerde indicatoren, met alle negatieve gevolgen van dien. Daarmee is het ook uitermate geschikt voor ondernemers. Tijdens de lancering in Hotel New York te Rotterdam gaven de schrijvers hun visie op het sturen van organisaties. 
 
Van Slooten: “Het boek verbindt ambitie en plannen met de dagelijkse weerbarstige praktijk van sturen. De kernvraag is steeds: ‘Zie je in één oogopslag waarop actie nodig is?’. Dat is lang niet altijd duidelijk en met dit boek kun je dat voor elkaar krijgen.” 

Navigeren met KPI-dashboards reikt je verder handige tips aan voor het analyseren van data met kritieke prestatie-indicatoren. 

Wilt u met ons samenwerken over onze aanpak, dan plannen we graag met u een eerste ontdekkingsgesprek in om daar vrijblijvend over te sparren.

Eldert