• Concrete Business cases

Concrete resultaten, tevreden klanten

Onze klanten verwachten concrete resultaten, en die leveren we.
De Rode draad resulteert in een aantal "deliverables" waar men direct mee aan de slag kan.

De voortgang is meetbaar en de toegenomen bestuurbaarheid is merkbaar.


Kolibri Logistiek

Kolibri Logistiek is een logistiek dienstverlener voor webshop fulfillment. U bestelt iets bij uw favoriete webshop en Kolibri Logistiek zorgt dat uw order foutloos gepickt en razendsnel verzonden wordt. Ze zijn de afgelopen jaren onstuimig gegroeid en dat begon op allerlei manieren te wringen.


In het begin van onze samenwerking had het niet de juiste bedrijfsstructuur, was er gebrek aan goede en snelle rapportages, werd er gestuurd op gevoel in plaats van op cijfers en was er behoefte aan perspectief en financiering.


Nu heeft Kolibri Logistiek een betere bedrijfstructuur, een prachtige nieuwe locatie met bijpassende financiering en snelle en accurate rapportages. Kortom, er is veel meer grip op de de ontwikkelingen, het bedrijf is meetbaar en bestuurbaar en klaar voor de volgende stap in haar ambities.


Kijk hier voor meer informatie over dit prachtige bedrijf.

MSQ

Msquared Group (MSQ) heeft een twintigtal dakbedekkersbedrijven verspreid over het land. 


Hun uitdaging was om snel en eenvoudig betere management rapportages te krijgen om op te kunnen sturen.

Daarbij zochten ze naar één oplossing voor rapportage over de individuele entiteiten, maar ook op concernniveau inclusief sub-consolidaties van partiële deelnemingen, kostenplaatsen en niet-financiële data. Iets waar ze al een tijd mee aan het puzzelen waren, maar zelf niet voor elkaar kregen.


Ondanks de pittige uitdaging is het Kompasteam gelukt om MSQ met behulp van maatwerkrapportages in Speedbooks weer snel en eenvoudig grip te geven op hun resultaten.


Kijk hier voor meer informatie over dit prachtige bedrijf.

Holland Mineraal

Holland Mineraal is een groothandel van straalmiddelen en fabrikant van straalcabines en andere apparatuur.


Ondanks de enorme potentie van dit mooie familiebedrijf was er weinig inzicht in de cijfers, geen overzicht van de administratieve processen en was er daarom onvoldoende bestuurbaarheid. De uitdaging bij Holland Mineraal lag erin  het administratieve proces opnieuw op te zetten, daarmee grip te krijgen op de resultaten, de KSF's te achterhalen en te gaan sturen op KPI's. 


Door de inzet van het Kompasteam heeft Holland Mineraal weer volledig grip op processen en resultaten en daarmee de opgaande lijn weer hervonden.


Kijk hier voor meer informatie over dit prachtige bedrijf

Doe de QuickScan

We horen heel vaak: "Ik ben de hele dag alleen maar brandjes aan het blussen" of "Ik ben de grip op mijn toko aan het verliezen". Zoals veel ondernemers en managers weet u alles van uw vakgebied. Maar helaas doen problemen zich meestal nou juist voor in de gebieden waar u niet zo goed in thuis bent. 
Met de Kompasteam QuickScan krijgt u gratis en snel een overzicht van de verbeterpunten.