Mindset

Blog categorized as Mindset

Met welke KPI's de vitaliteit van de organisatie te meten
Een vitale organisatie is een goede investering in de medewerkers, omdat ze dan zorgen voor meer energie, creativiteit en innovatie. Hoe zou je kunnen meten of er sprake is van een vitale organisatie? We zetten een aantal mogelijke KPI’s op een rij.
16 Jan 2023 10:04 - Comment(s)
Beloon gewenst gedrag
In de Rode draad hebben we het niet alleen over het vinden en gebruiken van de juiste stuurinformatie. In dat proces gaat het er met name om dat u en uw medewerkers die stuurinformatie ook daadwerkelijk en op de goede manier gaan gebruiken. Dat vraagt om een verandering in gedrag en focus.
17 Aug 2022 10:24 - Comment(s)
Onderzoek toont worsteling aan tussen beleid en uitvoering
Veel organisaties worstelen met een goede koppeling tussen beleid en uitvoering, zo blijkt uit onderzoek van het Kompasteam onder Nederlandse bedrijven. Er worden veelvuldig plannen gemaakt in organisaties, maar de uitvoering van die plannen is een stuk lastiger. Kompasteam presenteert de opvallende...
23 Mar 2022 11:51 - Comment(s)
In 6 kleine stappen naar verandering
Wie wel eens geprobeerd heeft een organisatie te veranderen weet hoe verdomd lastig dat kan zijn. Hoe doorbreek je de stroperigheid en weerstand waar je mee te maken krijgt?
22 Dec 2021 10:18 - Comment(s)
Managementfouten
Managementfouten worden zichtbaar zodra een plan de ivoren managementtoren verlaat. Dan wordt het oppassen. Dan wordt de theorie aan de praktijk getoetst en wordt pas duidelijk of het haalbaar is.
12 May 2020 20:24 - Comment(s)
Van managen naar motiveren
We kennen allemaal de uitdrukking Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), maar wat moeten we daar nou precies onder verstaan?
06 Oct 2019 15:41 - Comment(s)