HelicopterView

Blog categorized as HelicopterView

Rocking Investment Academy
De enorme groei in AI-toepassingen domineert het nieuws. Deze innovatieve en disruptieve technologie belooft de wereld zoals wij die kennen voorgoed te veranderen.
20 Feb 2024 08:19 - Comment(s)
Beter een goede buur dan een verre vriend

Als dienstverleners zien we bij onze klanten allerlei uitdagingen en problemen voorbijkomen. Vaak is de vraag: “wie zou daarbij kunnen helpen?”. Wij weten immers ook niet alles en zien onszelf meer als gangmaker en katalysator dan dat we ons bedrijvendokter willen noemen.
Opvallend genoeg z...
02 Aug 2023 09:55 - Comment(s)
Hoe gaat het nou echt met mijn bedrijf?
We horen heel vaak: "Ik ben de hele dag alleen maar brandjes aan het blussen" of "Ik ben de grip op mijn toko aan het verliezen". Zoals veel ondernemers en managers weet u alles van uw vakgebied. Maar helaas doen problemen zich meestal juist voor in de gebieden waar u niet zo go...
17 Apr 2023 10:26 - Comment(s)
De HelicopterView quickscan, hou uw bedrijf een spiegel voor

In geen enkele organisatie gaat alles perfect. Er is altijd wel iets te verbeteren. De vraag is vaak: waar te beginnen? Wat zijn onze grootste problemen en uitdagingen? Waar zitten de Quick Wins? Hoe zorgen we ervoor dat alles straks goed op elkaar afgestemd is? Voor he...
29 Mar 2023 09:47 - Comment(s)
Feiten, meningen en speculaties
Ja, ik ben dol op de uitspraak ‘Meten = Weten’. Door de cijfers op een rij te zetten, krijg je zicht op de ‘waarheid’. Niets mooiers dan een een goede KPI waarmee je kunt sturen.
13 Jun 2022 18:24 - Comment(s)
Reorganiseren, waar beginnen we?


Was uw bedrijf geraakt door de coronacrisis? 
Bleken veranderingen noodzakelijk en onafwendbaar? Waar te beginnen, wat te doen zonder dat de samenhang uit elkaar valt? In deze blog werken we uit waar te beginnen bij het reorganiseren van de activiteiten.

Veel bedrijven voelden de impact van de co...
11 Oct 2021 09:51 - Comment(s)
De fabel van de mier
Te veel control? Koester de mieren!

De mier kwam alle dagen te vroeg op het werk en begon onmiddellijk te werken; zij was productief en zeer tevreden.
...
24 Feb 2021 18:17 - Comment(s)
Geslaagde NIVE bijeenkomst i.s.m. Kompasteam
Op 6 november 2019 vond de Nive bijeenkomst ‘Het Kompas’ onder leiding van Eldert de Jager plaats. Het thema was: Door met de juiste KPI’s te navigeren kun je zorgen voor meer grip op het bedrijfsresultaat. Het was een geslaagde en inspirerende sessie.
06 Nov 2019 18:26 - Comment(s)